top of page
תמונת הסופר/תרפואת הרמב"ם שירלי יוסף

הכנת הגוף לצום, האם בריא לצום?

עודכן: 16 בספט׳ 2024


אנחנו ממש לפני יום הכיפורים

לכן ריכזתי כמה עצות פרקטיות לצום יעיל ומועיל וגם דרך המסורת הפרסית לצאת מהצום ולהחזיר לגוף את החוסרים.

האם בריא לצום? השאלה הזו אישית מאוד ותלויה בכל אדם ע"פ הרמב"ם צום הוא חלק מתהליך ריפוי שהגוף עובר. וצום מדי פעם לאדם הבריא יכול להועיל. ומה קורה כשמדובר באדם חולה? כאן הרמב"ם ממליץ לאכול מעט ולא לצום לגמרי. ומה בימינו עם אדם שלוקח תרופות מרשם? ההמלצה הגורפת היא למי שנוטל תרופות מרשם חובה להתייעץ עם הרופא המטפל.

חשיבות הצום ברפואה הטבעית צום ברפואה הטבעית היא אחת מהדרכים לתת מנוחה לגוף ובעיקר למערכת העיכול ולאפשר לגוף להתרכז בריפוי. ישנם אוכלוסיות שנוהגים לצום אחת לשבוע כדי לאפשר לגוף שלהם מנוחה וריפוי. הצום הפך היום מאד פופולרי כשיטת דיאטה מתמשכת, קיימות גרסאות שונות של משך הצום כמו דיאטת 16:8 שבהן אוכלים במשך 8 שעות וצמים במשך 16 שעות מידי יום. שדומה מאוד להמלצתו של הרמב"ם לבריאות ורפואה מונעת להפסיק לאכול 3-4 שעות לפני השינה ולאכול עד ארבע שעות מהרגע שמתעוררים כשמגיע הרעב הצודק. כאשר אנחנו חולים, מערכת התיאבון לא "מתעוררת" והגוף דורש צום. וככל שאנחנו קשובים יותר לגוף, כך ימי המחלה מתקצרים.

תראו את הצום כאפשרות מצויינת לגוף שלכם לנוח ולריפוי. כדאי להמנע ממאמץ ולהנות מהמנוחה. השתדלו להתרכז במשפחתיות בנשימות ובריפוי של הגוף.

איך נערכים לפני הצום?

1. מתחילים מהבוקר בשתיית מים מומלץ לשתות עד 2 ליטר.

עשרים דקות לפני הצום לשתות המון ולהרוות את גופנו.

2. התחילו את הבוקר כשמגיע הרעב הצודק עם דייסת שיבולת שועל ופירות למתכון מומלץ לחצו כאן

3. תגבירו את כמות הלעיסות, זו המלצה מעולה של הרמב"ם שהיום נחקרת ונמצאה כמסייעת כתורמת לתחושת השובע ומורידה את הורמון הרעב. פשוט תניחו את המזלג בין הביסים ותאכלו בנחת.

מה כדאי לאכול בארוחה המפסקת?

להתחיל את הארוחה במרק סלט ירוק - המכיל את כל "חומרי הניקוי" - כלורופילים שמסייעים לעיכול תקין פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בזיליקום, נבטים, סלרי ועוד... מנת חלבון מן החי או הצומח לבחירתם והכי חשוב לשלב שומן אשר נותן תחושת שובע שומנים בריאים: טחינה, אבוקדו, שמן זית, אגוזים ושקדים.

איך לשבור את הצום?

להתחיל עם נוזלים רבים, מים, חליטות צמחים, זרעי צ'יה מושרים במים.

פירות וירקות שקלים לעיכול. אני גדלתי בבית פרסי ולנו יש מאכלים מיוחדים אחרי יום כיפור המאכלים הללו מחזירים לגוף אנרגיה, ויטמינים ומינרלים רבים מתכונים אותנטיים מומלצים: *תפוח מגורד: מגרדים תפוח מוסיפים מי ורדים, מים וקוביות קרח ומגישים בקעריות קטנות.

*חקשיר: (אלו זרעים דומים מאוד לצ'יה שמסייעים גם לניקוי הכבד, הורדת חום ועוד... ניתן להשיג אותם בלוינסקי) מעט מי ורדים ומים.

*ביצה - לביצים ערך תזונתי עשיר מאוד. הן מכילות את כל אבות המזון (פחמימות, חלבונים ושומנים), ויטמינים חשובים (A, D, E, B1, B2, B12,), מינרלים חיוניים (סידן, גופרית, ברזל, יוד, סלניום, אבץ) וחומצות חלבון חיוניות שגופכם זקוק להן. כמובן להשתדל ביצה אורגנית נקייה מרעלים.

מקווה שהכתבה הייתה בעלת ערך עבורכם.

מוזמנים לרשום לי מה אתם אוכלים בצאת יום הכיפורים.


לקריאת מאמר נוסף הרלוונטי ליום כיפור - מה הקשר בין סליחה לבריאות? לחצו 👇



צום מועיל וגמר חתימה טובה

שירלי

נ.ב אם מעניין אתכם לשמוע עוד על תהליכי הריפוי הטבעיים של הגוף מזמינה אתכם סדנאות בריאות הגוף והנפש ע"פ חכמת הרמב"ם 👇




לקריאה נוספת בנושא ניקוי רעלים לפי תזונת הרמב"ם 👇

ניקוי רעלים לפי תזונת הרמבם


פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page